Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny piernik wspaniały na idealny prezent pod choinkę ;-) np dla babci lub dziadka.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Miód,masło i przyprawę podgrzać w rondelku. Jajka zmiksować z wodą gazowaną i wlać do przestudzonej masy piernikowej.Wsypać mąkę,kako i proszek,dodać powidła. Zmiksować.Gotowe ciasto przelać do przygotowanej tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (180) piec ok 1 godz. Ja podzieliłam ciasto na pół i upiekłam w dwóch mniejszych tortownicach. Kiedy ciasto lekko ostygnie polać polewą i ozdobić czekoladowymi serduszkami i gwiazdkami. Zawinąć w folię i zawiązać kokardkę.
SMACZNEGO