Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały smak i świetna zabawa dla całej rodziny !
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1030
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 233
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1030
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 233
Składniki
Rozpuścić margarynę i cukier, dodać miód- wymieszać i przestudzić.
Dodać przyprawę do piernika, kakao i jajka- wymieszać.
Do miski wsypać mąkę, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuszczonej w łyżce wody, przelać masę.
Wszystkie składniki wymieszać, następnie ugniatać ciasto na jednolitą masę.
Rozwałkować na grubość ok 2-3 mm i wycinać pierniczki.
Piec w 180 C przez 10 minut.
Rozpuścić czekoladę, posmarować nią pierniczki i posypać kolorową posypką, pozostawić kilka godzin do stężenia czekolady.
Przy małch foremkach wychodzi ponad 400 pierniczków !!!!