Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki z przepisu mojej koleżanki,pyszne
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3884
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3884
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Składniki
Masło, cukier, miód , przyprawę korzenną, cynamon i kakao przełożyć do garnka. Podgrzewać , ciągle mieszając, aż wszystko się połączy.Zostawić do ostygnięcia. Sodę oczyszczoną rozpuścić w 2 łyżkach wody. Wmieszać do masy miodowej np. trzepaczką i dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Połączyć z masą miodową i zagnieść ciasto . Na końcu dodać ok. 4-5 łyżek śmietany , wyrobić szybko ciasto. Rozwałkujemy ciasto na grubość 5- 7 mm. Z ciasta wykrawamy foremkami ciasteczka. Piec 10 min. w temp. 180*C. Robimy lukier , albo polewa czekoladowa. Dekorujemy według swego uznania.Smacznego.