Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki to nie tylko bałwanki, gwiazdki, czy serduszka, u nas często wykorzystujemy stempelek do ciasteczek i niczym pani na poczcie stemplujemy nasze dzieła, domową marką!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Do garnka wlewamy miód u mnie spadziowy, dodajemy margarynę i na wolnym ogniu podgrzewamy aż się rozpuścić. Do miski dużej dajemy mąkę, sodę, kakao, jajka, przyprawę i mieszamy, następnie wlewamy przestudzony miód z tłuszczem, wyrabiamy aż ciasto stanie się gładkie, elastyczne, dajemy mu odpocząć w lodówce przez 2-3 h ... Ciasto wałkujemy na 3mm wykrawamy dowolne kształty i pieczemy partiami po 10-12 min w tem 175st. Ciasteczka te są twarde, my takie lubimy, jeśli wolicie miękkie zostawcie je na wierzchu zmiękną po 2-3 dniach.