Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja drożdżowych klusek z piekarnika podanych z musem z truskawek :)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 43
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 105
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 43
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 105
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Jaja ubić z brązowym cukrem. Do drożdży dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki ( w tym masa jajeczna i stopione masło) i wyrobi ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do podojenia objętości.
Gotowe ciasto rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Pozostawić do napuszenia. Potem przełożyć na blachę i upiec. W tym czasie truskawki umyć, pozbawić szypułek i zmiksować z cukrem i jogurtem.
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 15-20 min. Przed podaniem polać musem truskawkowym. Smacznego!