Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-11-2023
Pieczona rolada z boczku i mielonego mięsa to rewelacyjna wędlina i przekąska, na niedzielny obiad lub święta. Można podać ją do kanapek lub polaną ulubionym sosem. Zrobienie taj rolady nie wymaga specjalnych umiejętności, jest łatwa do zrobienia i bardzo atrakcyjna w wyglądzie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 365
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3177
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 272
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1415
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6479
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 365
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3177
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 272
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1415
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6479
Składniki
Do miski przełożyć mielone mięso i dodać do niego pokrojoną drobno cebulę i por. Całość doprawić przyprawami, w podanych proporcjach lub do smaku. Dodać jajko, starty czosnek, bulkę tartą i wodę. Całość bardzo dobrze ze sobą wymieszać.
Umyty i wysuszony boczek rozbić lekko młotkiem do mięsa Boczek natrzeć solą i przyprawą do żeberek. Na tak przygotowanym boczku rozłożyć równomiernie przygotowany wcześniej farsz.
Następnie zawinąć w ścisłą roladę i związać ciasno sznurkiem spożywczym. Posypać z wierzchu przyprawą do żeberek. Boczek obsmażyć na gorącym oleju, z każdej strony, włożyć do woreczka spożywczego. Zamknięty woreczek włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180 st. C przez półtorej godziny.
Upieczony boczek wyjąć z piekarnika i od razu wyjąć go z worka. Boczek najlepiej się kroi po wystudzeniu. Smacznego!