Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piccata z oliwkami i czerwoną papryką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 140
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 42
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 96
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 140
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 42
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 96
Składniki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Rozgrzewamy dużą patelnię na średnim ogniu. Przygotowujemy kotleciki sojowe zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy. Obtaczamy w mące i smażymy przez około 2 minuty na patelni z taką ilością oliwy, by pokrywała równomiernie dno. Usmażone kotleciki odkładamy na talerz i przykrywamy folią aluminiową.
Na tej samej patelni przygotowujemy sos. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz czosnek i smażymy przez około 5 minut. Następnie wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy sól, pieprz i tymianek. Ponownie gotujemy i zmniejszamy temperaturę, by sos zredukował swoją objętość o połowę. Dodajemy oliwki i paprykę. Gotujemy przez około 3 minuty.
Przygotowane warzywa skrapiamy sokiem z cytryny i wyłączamy palnik. Gotujemy całe ziemniaki. Wystudzone kroimy w kostkę. Ciepłe sojowe kotleciki podajemy z ziemniakami i przygotowanymi wcześniej warzywami z sosem.Źródło: Świat Seriali