Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 17
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 27
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85409
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 182
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 17
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 27
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85409
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 182
Składniki
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodają po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie stopniowo dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, połączyć z masą jajeczną, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 15-20 minut.
Borówki zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny. Wsypać galaretkę, wymieszać, przetrzeć przez sito, schłodzić.
Zimną śmietanę i serek włożyć do miski, dodać cukier puder. Całość miksować aż składniki się połączą, zaczynając od najniższych obrotów.
Jedną czwartą białego kremu odłożyć w chłodne miejsce a resztę połączyć z większą połową tężejącego musu.
Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty. Na jeden wyłożyć krem borówkowy i przykryć drugim blatem.
Na wierzch wyłożyć pozostały biały krem, ozdobić resztą odłożonego musu i dowolnymi owocami. Torcik przed podaniem schłodzić w lodówce.