Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar w wypiekach najczęściej kojarzy się z ciastami z kruszonką o dużej zawartości cukru. Rabarbar jednak może zaprezentować się także w lżejszej formie, w dodatku z lekko orientalną nutką cynamonu. Pełnoziarniste babeczki z rabarbarem świetnie komponują się ze szklanką kompotu truskawkowo-rabarbarowego. Muffinki możesz także napełnić konfiturą z tych dwóch, czerwonych składników.
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 85
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 95
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 85
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 95
Składniki
Przesiej i wymieszaj obie mąki, dodaj sodę, sól i cynamon. Utrzyj mikserem jajko z cukrem na gładką masę, dodaj olej, śmietanę lub jogurt, ekstrakt waniliowy i stopniowo dodawaj zmieszane, sypkie składniki. Otrzymasz gęste, błyszczące ciasto.
Rabarbar umyj, odetnij twarde końcówki i pokrój w drobne kawałki.
Rabarbar umyj, odetnij twarde końcówki i pokrój w drobne kawałki.
Muffinki możesz posypać cukrem pudrem lub nadziać ulubioną konfiturą. Wyśmienite są także bez dodatków.