Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki nadziane kaszą kuskus"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 68
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 126
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 68
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 126
Składniki
Papryki umyj i przekrój wzdłuż na pół, usuń pesteczki. Kuskus zalej gorącym bulionem (według instrukcji na opakowaniu). Dolej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj odsączone, pokrojone suszone pomidory i pomidor surowy.
Na patelni na oleju podsmaż posiekane cebulki i czosnek. Dodaj do kaszy kuskus i wymieszaj. Dopraw farsz solą, pieprzem, oregano, i napełnij nim przekrojone, skropione olejem papryki.
Nadziane warzywa ułóż na blaszce lub w brytfance natłuszczonej olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (termoobieg). Piecz ok. 20 minut. Po 10 minutach pieczenia posyp startym parmezanem i piecz kolejne 10 minut.Źródło: Świat kobiety