Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki faszerowane"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 67
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 125
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 67
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 125
Składniki
Ryż umyć na sitku, ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę posiekać. Tofu zetrzeć na tarce. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i podsmażyć razem z cebulą na oleju.
Gdy ryż będzie prawie miękki, wymieszać go z pieczarkami oraz tofu. Dodać przeciśnięty czosnek i siekaną zieleninę. Doprawić do smaku.
Papryki umyć, osuszyć, odciąć w każdej górną część (ok. 2 cm) i wyjąć gniazda nasienne. Każdą paprykę napełnić farszem. Tak przygotowane ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, skropić lekko oliwą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180oC i piec około 40 minut.
Papryki stanowią doskonałe samodzielne danie, ale jeśli lubimy sosy, przygotujmy pomidorowy jak do gołąbków.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium