Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Składniki
• na 4 porcje •: 55 min •Porcja: 380 kcal •Cena porcji: ok. 3 zł
Papryki rozetnij na pół, usuń środki z pestkami, wytnij białe błonki. Strąki opłucz i wytrzyj. Kostkę bulionową rozpuść w ok. 2 szkl. wrzątku. Kuskus przesyp do miseczki, zalej bulionem, tak by bulion sięgał ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Jeśli bulionu jest zbyt mało, dolej jeszcze trochę wrzącej wody. Kaszkę odstaw, aby spęczniała (około 15 minut).
Fetę pokrój w kostkę. Suszone pomidory potnij w paseczki. Miętę opłucz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Spęczniałą kaszkę przemieszaj widelcem. Dodaj do niej fetę, posiekaną miętę, suszone pomidory oraz oliwki. Przypraw solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Farsz nałóż do połówek papryk. Ustaw je w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180oC. Piecz około 30 minut. Udekoruj odłożoną miętą.Źródło: Naj