Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,tanie i rozkosznie dla podniebienia ciasto jabłkowo-budyniowo-smietankowe.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 287
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 287
Składniki
-tortownica o średnicy 26 cm Przygotowanie : 1.Jabłka wyłożyć do naczynia Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody ,wystudzić. Chłodną i gęstniejącą ,galaretkę wlać do jabłek i dobrze połączyć. 2.W części mleka rozprowadzić mąkę, pozostałą część mleka zagotować z cukrem i wlać mleko rozprowadzone z mąką i ugotować budyń . Masło ucierać dodając stopniowo wystudzony, przeciśnięty przez praskę budyń , ucierać aż masa będzie puszysta 3.Śmietanę ubić z śmietan -fix Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami na biszkopty wyłożyć jabłka , połączone z galaretką. Następnie na jabłka ułożyć biszkopty podłużne(nasączyć woda,cytryna,cukier) Na biszkopty wyłożyć, masę budyniową i śmietanę ubitą z śmietan fix. Posypać płatkami ....
Smacznego !