Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pączki na bazie jogurtu naturalnego. Przygotowanie samego ciasta zajmie Wam dosłownie chwilę. Po usmażeniu wychodzą niezwykle puszyste i miękkie w środku. Wszystkie składniki do tych pączków bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni. Gwarantujemy Wam, że każdy sięgnie po nie z największą przyjemnością.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 115
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 897
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 115
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 897
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
Składniki
Jogurt naturalny przekładamy do miski, dodajemy mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. Składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
Do szerokiego garnka z grubym dniem wlewamy olej, rozgrzewamy go do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek. Wrzucamy je na głęboki, rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.
Usmażone pączki jogurtowe odsączamy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem.