Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa rolada"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 346
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 346
Składniki
Białka ubij z cukrem pudrem (łyżkę cukru odłóż). Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 8 min w temp. 200°C. Zmniejsz temperaturę do 150°C. Piecz 10 min.
Ubij śmietanę. Bezę zdejmij z blachy, oderwij papier. Rozłóż na niej śmietanę, posyp owocami. Ciasto zwiń. Włóż roladę na pół godziny do lodówki. Posyp resztą cukru pudru.
Porcje 10. 40 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 242 kcal
<strong>Przepis przysłała Alicja Litwin z Oseredka</strong>Źródło: Bella Relaks