Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, łatwy deser z posmakiem orzechów
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2136
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2136
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
MASA PODSTAWOWA: Gotujemy dwa budynie dodając w między czasie kasze mannę. Gdy się schłodzi masa, dodajemy do niej margarynę i miksujemy. MASA I : Masę podstawową dzielimy na dwie części. Pierwsza zostaje jako masa podstawowa a do drugiej części dodajemy masło orzechowe i miksujemy. Masa II : Następnie rozkruszamy kokosanki i biszkopty, wlewamy wódkę dodajemy kakao, kawę i trochę śmietanki słodkiej. Mieszamy dodając cukru pudru dla słodkości, masa powinna mieć zwartą konsystencję.
Na koniec układamy warstwowo warstwę z kawową na nią masę białą, posypujemy orzechami i migdałami i ciastkami kokosankami. Kolejna warstwę orzechową dekorujemy u góry ciemną warstwą i schładzamy w lodówce.