Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oryginalne pączki babuni"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 96
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6588
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 157
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1219
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5655
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 96
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6588
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 157
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1219
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5655
Składniki
Margarynę roztop i ostudź. Drożdże rozkrusz. Dodaj 2 łyżki cukru i 2 łyżki mleka. Całość utrzyj i odstaw do wyrośnięcia. Mąkę połącz z jajkami, żółtkami, cukrem oraz margaryną. Dolej mleko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób całość na jednolite ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Uformuj pączki i ułóż je na stolnicy wysypanej mąką. W środek włóż po porcji marmolady, zlep i odstaw do wyrośnięcia.
Usmaż pączki na rozgrzanym smalcu i posyp je cukrem pudrem.Źródło: Super TV