Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto cieszy się bardzo dużą popularnością w Anglii i Stanach. Czy przyjmie się u nas? Zobaczymy. Inspirowane przepisem "Paula Deen''s Red Velvet Cupcakes" z Food Network.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 568
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85721
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 568
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85721
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce średniej wielkości zmieszać mąkę, cukier, sodę, sól i kakao. W dużej misce delikatnie mieszamy olej, maślankę, jajka, barwnik, ocet i wanilię. Następnie zmieszać wszystkie składniki razem. Pieczemy ciasto w tortownicy o średnicy 24 cm, do suchego patyka. Studzimy ciasto i dzielimy na pół.
W dużej misce zmiksować masło i cukier puder, aż osiągniemy puszystą masę. Dodajemy śmietankowy serek i syrop. Wszystko ubijamy mikserem. Masa musi być lekka.
Ciasto nasączamy (ja nasączyłam alkoholem), a następnie nakładamy masę i dekorujemy orzechami.