Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Noworoczne babeczki"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 215
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 57
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 215
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 57
Składniki
Margarynę rozpuścić w rondlu, dodać kakao, kawę, cukier waniliowy i drobny, mleko, przyprawę piernikową, szczyptę soli, wymieszać. Do wystudzonej masy wbić jajka, wymieszać.
Czekoladę bardzo drobno posiekać. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kawałkami czekolady, dodać wystudzoną masę kakaową. Niezbyt dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do silikonowej formy do muffinek wyłożonej papilotkami, wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego do ok. 190-200oC, potem temperaturę zmniejszyć do 180oC i piec 15 minut.
Jeszcze ciepłe muffinki wyjąć z formy, wystudzić. Dekorować śmietanką ubitą na sztywno z cukrem pudrem, mascarpone i aromatem. Ozdobić.
Dekorowanie babeczek to świetna zabawa szczególnie dla dzieci. Zrób z nich smakowite choineczki lub prezenciki.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium