Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy rok przywitał nas wystrzałami, a mnie słodkim ciachem ;) Nie byłbym sobą, gdybym nie przygotował coś pysznego :) To ciasto jest mega proste i pyszne :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1046
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1046
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy skórkę z pomarańczy, rum i sok. Wsypujemy sodę, miksujemy i dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Do masy żółtkowej dodajemy mąkę, dokładnie miksujemy. Na koniec delikatnie mieszamy drewnianą łyżką z białkami. Pieczemy w 180 stopniach przez 1,5 godziny, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto zostało upieczone.Smacznego!