Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 69
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1055
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 69
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1055
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj żółtka, śmietanę i cukier waniliowy. Zagnieć. Podziel ciasto na cztery części. Każdą rozwałkuj na prostokąt i włóż do oddzielnych natłuszczonych i obsypanych mąką blaszek. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
500 ml mleka 100 g masła po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej 2 jajka pół szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego Do szklanki mleka wsyp obie mąki oraz cukier i jajka. Wymieszaj. Drugą szklankę mleka zagotuj i dolej pierwszą. Całość mieszaj, aż powstanie gładki budyń. Utrzyj go z masłem i przełóż nim upieczone blaty ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.