Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby naleśniki nam się nie "przejadły" warto czasem coś pokombinować i z ich wyglądem i z nadzieniem ;)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 70
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 129
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 70
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 129
Składniki
Z podanych składników oprócz czekolady przygotować ciasto naleśnikowe. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Cukier roztopić na patelni, następnie dodać pokrojone w kostkę jabłka i przez ok. 10 min je karmelizować. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, a do rozpuszczonej czekolady dodać kilka łyżek ciasta naleśnikowego i wymieszać. Na rozgrzany olej najpierw wylać ciasto naleśnikowe, a następnie zrobić wzorek ciastem czekoladowym.
Smażyć z obu stron na złoty kolor, a następnie posmarować serkiem mascarpone i wyłożyć jabłka.
Naleśniki złożyć np. w trójkąt i się zjadać... Smacznego!