Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi dzieci ale i starsi chętnie po nie sięgają. Ciasto naleśnikowe jest niezwykle delikatne i smaczne.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 27
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85405
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 182
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 27
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85405
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 182
Składniki
NALEŚNIKI Z SERKIEM DANIO I MALINAMI: Ciasto naleśnikowe: ------------------------ ---- 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka odrobina soli i cukru 1 duże, całe jajko 2 łyżki oleju Mąki tyle, by ciasto miało gęstość słodkiej śmietany. Do miski wlewamy mleko i wodę gazowaną, wbijamy jajko, dodajemy sól i cukier. Stopniowo dodajemy mąkę cały czas miksując. Kiedy uzyskamy ciasto o gęstości słodkiej śmietany, dodajemy olej. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny by gluten w mące nabrał siły. Smażymy prawie bez tłuszczu. Można posmarować patelnię pędzlem umoczonym w oleju. Warstwa naleśnika powinna być cienka jak papier. Usmażone naleśnik podajemy gorące lub układamy jeden na drugim i po ostygnięciu przykrywamy folią by brzegi zmiękły i się nie kruszyły. Przed podaniem ponownie podgrzewamy każdy na rozgrzanej patelni. Serki przełożyć do miski, delikatnie wymieszać z malinami. Każdy naleśnik posmarować przygotowanym farszem. Zwijać w roladki. Przeciąć po skosie . Ułożyć na talerzu , oprószyć cukrem pudrem i udekorować malinami.