Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz serowy według przepisu babci
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Babcia robiła mi takie naleśniki jak byłam mała i chodziłam zbierać jagody do lasu. Ciasto naleśnikowe: do pojemnika malaksera wbiłam jajo i jedno białko- żółtko pójdzie do sera. Dodałam szklankę mąki, szczyptę soli i sporo wody- aż będzie lejące. Ciasto roztrzepane malakserem będzie bardzo puszyste. Farsz: Składniki wrzuciłam do miski, twaróg, śmietana, cukier waniliowy, żółtko i cukier do smaku.
Wszystko wymieszałam malakserem, babcia ucierała :)
Dodałam borówki.
Usmażyłam małe cieniutkie naleśniki. nałożyłam ser w naleśniki i podsmażyłam je na patelni , tak aby ser się zciął. Smacznego :)