Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na bardzo proste w przygotowaniu ciasto owocowe. Ja użyłam jagód ale mogą być inne owoce, ciasto jest wilgotne, delikatne i bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 633
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 633
Składniki
Najpierw przygotuję kruszonkę, na blat przekładam składniki na kruszonkę i łączę je dłońmi, tak żeby powstały grudki. Następnie kruszonkę przekładam na talerzyk i wstawiam ją do lodówki, na czas przygotowania ciasta.
Ciasto możemy przygotować łyżką lub mikserem z hakami do wyrabiania ciasta. Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto, oprócz mąki i proszku do pieczenia, i miksuję przez chwilę, żeby składniki się połączyły. Następnie dodaję proszek do pieczenia, mąkę i miksuję do połączenia się składników i żeby nie było grudek.
Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Jagody przekładam do miski i oprószam mąką ziemniaczaną, następnie przekładam na górę ciasta i posypuję kruszonką.
Pieczenie: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika, do 180°C na drugą od dołu półkę i piekę do suchego patyczka około 55 minut. Długość pieczenia zależy od piekarnika i wielkości foremki. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa