Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam jeżyny i wiśnie, ale sprawdzą się też maliny czy porzeczki. Jest pyszne i zawsze się udaje!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy z łyżką cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem, aż będą białe i puszyste. Do masy żółtkowej dodajemy olej, jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Dokładnie mieszamy. Dodajemy pianę z białek. Na końcu do ciasta dodajemy owoce. Mieszamy delikatnie, aby owoce pozostały w całości. Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 22x28cm). Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.