Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze ciasto z truskawkami
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 36
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 36
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Składniki
Do miski wbijamy jajka i mieszamy z cukrem za pomocą trzepaczki lub miksera przez dłuższą chwilę. Kolejno dodajemy olej. Wlewamy partiami cały czas mieszając. Na koniec dodaje partiami mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30-35 minut do tzw. suchego patyczka ( bez termoobiegu).