Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane jajka"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Składniki
Grzybki namocz i ugotuj w tej samej wodzie. Ostudź i drobno posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj prawdziwki. Smaż razem przez kilka minut.
Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą, ostudź. Ostrym nożem przekrój na połówki. Ostrożnie wyjmij łyżeczką białko i żółtko, uważając, aby nie uszkodzić skorupek. Posiekaj natkę oraz żółtka i białka jajek. Wymieszaj z grzybami i cebulą, przypraw i połącz z natką.
Przygotowanym farszem napełnij połówki skorupek. Bułkę wsyp na płaski talerz. Lekko dociśnij do niej połówki jajek tak, aby bułka równomiernie pokryła nadzienie.
Na patelni rozgrzej olej. Jajka ułóż farszem do dołu i smaż na złoty kolor. Przed podaniem udekoruj koperkiem i sałatą.Źródło: Na żywo