Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Margarynę, olej, wodę, cukier i kakao podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, do chwili gdy powstanie jednolita masa.
Do ostudzonej masy dodać żółtka, cały czas ucierając mikserem.
Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem waniliowym.
Białka ubic, dodać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką
Blaszkę wysmarować tłuszczem
Ciasto włozyć do foremki
Na wierzch ułożyć śliwki.
Piec około 40 minut w temperaturze 180*C
Dowolnie udekoroać