Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste kakaowe ciasto z dodatkiem śliwek. Przygotujecie je w mgnieniu oka, dlatego świetnie sprawdzi się jako weekendowy deser. Do składników możecie dodać również ulubione przyprawy, śliwki świetnie komponują się z cynamonem lub wanilią.
Blaszka o wymiarach 25x35 cm
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1660
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 101
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 154
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1660
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 101
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 154
Składniki
Śliwki dokładnie umyj, osusz, podziel na połówki i pozbądź się pestek.
W garnku, na małym ogniu, cały czas mieszając, rozpuść masło wraz z cukrem, kakao, wodą i olejem.
Gdy składniki się połączą odstaw masę do przestudzenia.
Żółtka oddziel od białek i dodaj po jednym do schłodzonej masy, dokładnie wymieszaj. Następnie w kilku partiach wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę i wmieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki do masy.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto. Na wierzchu poukładaj śliwki.
Piecz przez 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.