Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z mojej młodości, stary poczciwy Murzynek z pyszną polewą czekoladową i sezamem.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 93
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 93
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Cukier, margarynę , kakao , kawę , wodę i mleko podgrzać aby połączyły się wszystkie składniki. Mieszając gotować ok. 3-4 minuty. Ostudzić. 6 łyżek odlać na polewę. Ser zmielić ,rozgnieść , lub przecisnąć przez praskę. Dodać miód , syrop klonowy zapach waniliowy ( można dosypać cukier waniliowy, jak ktoś woli słodsze). Wymieszać robotem, potem dodać namoczoną żurawinę. Do wystudzonej masy kakaowej dodawać po jednym jajku stale mieszając, mąkę i proszek do pieczenia. Tortownicę : 22 X 22 cm. wysmarować margaryną i posypać ok. 1/2 częścią sezamu. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w 180 C ok. 30-40 minut. Czekamy aż ciasto ostygnie. Po ostudzeniu przecinamy ciasto na pół przekładamy masą serową z żurawiną. Przykrywamy ciasto drugą połówką i polewamy polewą . Pozostały sezam prażymy na suchej patelni i już chłodnym posypujemy polewę.