Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki powidłom śliwkowym murzynek jest wilgotny i dłużej zachowuje świeżość.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 91
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 89
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5623
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 676
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 91
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 89
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5623
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 676
Składniki
Masło zagotować z cukrem, mlekiem i kakao, często mieszając. Odlać ¼ szklanki masy (na polewę), a resztę wystudzić.
Do chłodnej masy wmieszać rózgą powidła, później żółtka, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszać do masy kakaowej.
Przełożyć ciasto do keksówki (użyłam keksówki o wymiarach 8x27 cm) i piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 35 minut, do suchego patyczka.
Odlaną masę kakaową podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę i wystudzić. Polać wystudzone ciasto tężejącą polewą.