Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zwykłe ciasto zwane murzynkiem zawsze będzie gościło na moim stole. Murzynek bardzo smaczny , wilgotny , dla zaostrzenia smaku dodałam odrobinę przyprawy korzennej, wyszedł bardzo pyszny a zapach podczas pieczenia roznosił się po całym mieszkaniu .
Foremka , garnek, mikser, łyżka,
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 65
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7157
Polecam.
Odsłon: 1680
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 65
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7157
Polecam.
Odsłon: 1680
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Składniki
Masło, kakao, cukier, przyprawę korzenną oraz wodę zagotować, następnie ostudzić dodać alkohol , z całości odlać 1/2 szklanki, do reszty dodawać stopniowo żółtka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą mąkę oraz ubite na sztywną pianę białka. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do 170 stopni około 50 -60 minut. Upieczone i ostudzone ciasto polać pozostawioną częścią masy i posypać wiórkami kokosowymi. Rada; Można przygotować oddzielnie polewę czekoladową. Ciasto również można posypać posiekanymi orzechami lub migdałami.