Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek błyskawiczny
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać za pomocą miksera. Następnie wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i piec w 180C bez termoobiegu, góra-dół przez ok 1 godzinę. A w zależności od piekarnika ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka. Polewa: 100g czekolady mlecznej 100 ml śmietanki 30% 2-3 garści wiórków kokosowych Czekoladę polączyć ze śmietanką, można to zrobić w garnuszku podgrzewając na małym ogniu lub w mikrofali. Gdy polewa będzie jednolita, jeszcze cieplą rozprowadzamy po upieczonym i wystudzonym cieście. Na koniec całe ciasto opruszyłam wiórkami kokosowymi. Smacznego!