Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lek na chcicę słodyczową w Stanie Wojennym :)
blaszka 30x30; mikser, garnek
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Do garnka wrzucić margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę. Zagotować, odlać 1/2 szklanki i wszystko zostawić do przestygnięcia. Do garnka z masą wsypać mąkę, proszek do pieczenia i 5 żółtek. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie przemieszać. Wlać do blaszki posmarowanej margaryną i posypanej bułką, piec 50 minut w 180 stopniach. Po wystygnieciu polać odlaną do szklanki polewą.