Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu ciasto na każdą okazję. w zależności od dekoracji może zastąpić klasyczny tort.
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 724
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3899
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 439
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2299
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 724
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3899
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 439
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2299
Składniki
Masło, cukier, woda, cukier waniliowy i kakao rozpuścić w garnku. Odlać ok. 3/4 szkl. na polewę. Do pozostałości po przestudzeniu dodać 1 i 1/2 szkl. mąki, 1 paczka proszku do pieczenia 3-4 żółtka i pod koniec ubitą pianę z białek. Piec w temperaturze 220 stopni C. ok. 40 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z tortownicy i ostudzić na kratce. Nadzienie: miękkie masło i cukier puder zmiksować na pianę i dodawać po 2 łyżki zsiadłego mleka i paczkę cukru waniliowego. Wszystko wyrobić mikserem na jednolitą masę. Ciasto po wystygnięciu przekroić i posmarować przygotowanym nadzieniem. Na wierzchu polać wcześniej odlaną polewą kakaową. Można posypać wiórkami kokosowymi lub rozdrobnionymi orzechami.