Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1008
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1008
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
1,5 szklanki cukru,3 łyżki kakao,1 kostka margaryny,4 łyżki wody postawić w garnku na palniku do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia. Potem dodać: 4 żółtka, 4 łyżki rumu, zapach rumowy,2 szklanki mąki ,2 łyżeczki proszku do pieczenia i na końcu pianę z 4 białek.
Wymieszać wlać do wysmarowanej formy i piec 30-40 minut w piekarniku 180 st. sprawdzić czy upieczone patyczkiem. Można dodać rodzynki lub inne bakalie. SMACZNEGO!!