Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymysliłam bardzo smaczne i aromatyczne mufinki, w których są listki miety.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Listki mięty siekamy na drobno i wsypujemy do oleju. Trzymałam w oleju godzinę. Następnie wszystkie składniki wraz z olejem i miętą umieściłam w misce.( oprócz czekolady ) Zmiksowałam. Piekłam w 170* przez 20 minut. Gdy mufinki były ciepłe, na każdej umieszczałam po kostce czekolady i gdy zmiękła rozsmarowałam łyżeczką. Udekorowałam mietą i nagietkiem. Z podanych proporcji wyszło mi 12 mufinek