Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z czerwonego ciasta, pomysł na walentynkowy deser i nie tylko.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1626
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1626
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Składniki
Masło (w temperaturze pokojowej łączymy z cukrem i miksujemy na średnich obrotach do dokładnego połączenia składników. Dodajemy jajko i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
W oddzielnym naczyniu łączymy kakao z ekstraktem waniliowym i czerwonym barwnikiem i ucieramy na jednolitą pastę. Dodajemy ją do masy maślanej i mieszamy mikserem, aż uzyskamy ciasto o jednolitej barwie. Nadal mieszając, dodajemy stopniowo maślankę oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. i pieczemy ok. 20 min. (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem, dodajemy serek homogenizowany. Ozdabiamy muffinki, posypujemy cukrową posypką.