Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny, pełen bakalii oraz smaczny. Mówię Wam że na jednym kawałku się nie skończy.
foremka keksowa , rondelek, papier do pieczenia,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Masło lub margarynę rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Po rozpuszczeniu dodajemy cukier , ucieramy a następnie lekko studzimy. Dodajemy jajka i ponownie ucieramy. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą , całość dokładnie mieszamy dodając dużo różnych bakalii oraz obrane drobno posiekane orzechy włoskie. Po dokładnym wymieszaniu masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 55 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu keks oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy bakaliami.
Keks po upieczeniu.