Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna potrawa śląska. Oczywiście istnieja różne "wariacje" na jej temat ale myslę,że moja wersja będzie smakowała.
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 131
Szybka i smaczna
Odsłon: 1606
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 61
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 131
Szybka i smaczna
Odsłon: 1606
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 61
Składniki
Dzień przed Wigilią pierniki zalewam 4 l piwa. Pozostawiam na ok. 2-3 godziny aż sie rozpuszczą
Zawiesinę z pierników i piwa podgrzewam ciągle mieszając, do uzyskania konzystencj gładkiego sosu. Nie gotuję!i
Do tak uzyskanego roztworu wrzucam wszystkie bakalie (oczywiście pokrojone ale niezbyt drobno). Mieszam, przykrywam i pozostawiam w zimnym miejscu na noc.Nastepnego dnia jeszcze raz mieszam i rozcieczam piwem wg. potrzeb,Całośc powinna miec dość gęstą konsystencję. Podaje sie zimne, w pucharkach lub małych salaterkach.