Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe! Najlepsze po kilku dniach :-]
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 281
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 260
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 281
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 260
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Podzielić ciasto na 6 części i cienko rozwałkować ( najlepiej od razu na papierze do pieczenia ).Piec 10 minut (każde osobno) w temp.p. 170 *C
KREM: Mleko zagotować z cukrem i kaszą . Kasię utrzeć , dodawać po łyżce ostudzonej kaszy. Dokładnie utrzeć i na koniec dodać wyciśnięty sok z cytryny. Ciasto przekładać kremem i na koniec polać polewą czekoladową.