Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Składniki
Mąkę posiekać z sodą i margaryną .Dodać cukier ,całe jajka ,miód i zarobić ciasto. Podzielić ciasto na trzy części ,rozwałkować i przenieść na blaszkę,wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą,piec każdy placek osobno w temp. 200 stopni
Masa : w szklance mleka zamoczyć kasze mannę, resztę mleka zagotować razem z cukrem,dodać do niego kaszę i ugotować ,następnie przestudzić .Masło utrzeć,dodawać pomału kaszę,cały czas ucierając,dodać do smaku sok z cytryny
masę podzielić na dwie części.Na pierwszy placek dać jedną część masy przykryć drugim plackiem,wyłożyć reszte masy i przykryć trzecim plackiem,polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest na drugi dzień gdy ciasto zmięknie
Piekłam w blaszce o trzech bokach o wymiarach 25/40 cm