Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato nie nastraja do używania piekarnika, dlatego warto wybierać szybkie ciasta do chłodzenia w lodówce. Tym razem proponujemy ci miodowiec bez pieczenia. Do jego wykonania potrzebujesz herbatników, które dopełnia pyszny krem na bazie miodu i mielonych orzechów. Ciasto podawaj samodzielnie lub z gałką waniliowych lodów.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 824
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 824
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Składniki
Pracę zacznij od przygotowania budyniu. W garnku zagotuj 400 ml, w pozostałych 100 ml mleka rozmieszaj proszek budyniowy i przelej mieszaninę na gotując mleko. Stale mieszaj do uzyskania budyniu. Przykryj garnek folią spożywczą i odstaw do pełnego ostudzenia. Następnie utrzyj miękkie masło w misce i dodawaj po łyżce ostudzony budyń. Na koniec dodaj miód, wsyp mielone orzechy (75 g) i wszystko dokładnie wymieszaj.
Blaszkę (20 x 20) wysmaruj masłem i wyłóż pierwszą warstwę herbatników na dnie foremki. Wyłóż pierwszą część masy na herbatniki i równo rozsmaruj. Wykładaj ciastka naprzemiennie z kremem tak, aby masą posmarować wierzch ciasta. Na sam koniec posyp deser mielonymi orzechami i wstaw blaszkę do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możesz serwować miodowiec.