Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodowe jajeczka"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 118
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę. Dodaj cukier. Wsyp orzechy (włoskie lub laskowe), proszek do pieczenia oraz przyprawę do pierników. Wymieszaj suche .
Dodaj do nich posiekaną margarynę, miód oraz jajka. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na kilkadziesiąt minut.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki płat. Foremką do ciasteczek wykrawaj pisanki. Układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. na 10 minut.
W czasie, gdy ciasteczka będą się piekły, przygotuj lukier wg przepisu podanego na opakowaniu. Podziel na porcje, utrzyj z kolorowymi barwnikami. Wystudzone ciasteczka ułóż na blacie. Dekoruj, niczym prawdziwe pisanki, kolorowymi lukrami, ostudź.
Czas ok. 60 min; porcja – 90 kcal, cena 50 grŹródło: Świat kobiety