Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe, niezwykle delikatne serniczki na chrupiącym owsianym spodzie. Polecam :-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Spód: Wszystkie składniki dokładnie połączyć, wyłożyć nim wysmarowane tłuszczem kokilki lub foremki do muffinek, ugnieść. Piec w temp. 170 stopni ok. 20 min.
Masa serowo-czekoladowa: Do garnka wlać śmietankę, dodać do niej połamaną na kostki czekoladę. Całość podgrzać (nie gotować) i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodać kremówkę z czekoladą. Następnie dodawać po jednym jajku (nadal miksując ale nie za długo). Masa jest dość rzadka. Uzyskaną masę wlać na podpieczony i ostudzony spód. Piec w temp. 170ºC przez ok.35 min. Ostudzony włożyć na kilka godzin do lodówki (co najmniej 4 godziny). Posypać cukrem pudrem, oblać ulubioną polewą lub tak jak u mnie posypać płatkami białej czekolady. Smacznego :-)