Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne egzotyczne mini serniczki z ananasem, wiórkami kokosowymi i cytrynową nutą.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1732
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 244
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1732
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 244
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Masło roztapiamy i studzimy. Herbatniki i wiórki kokosowe mielimy w malakserze i mieszamy z płynnym masłem do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremki na muffinki wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy łyżkę masy i ubijamy.
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem cytrynowym na puszystą masę. Dodajemy ser, budynie, wiórki kokosowe i sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Ananasa kroimy w małą kosteczkę i mieszamy z masą. Masę przekładamy do foremek i wypełniamy je do pełna. Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut i studzimy.
Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki. Ananasa kroimy w małe kawałki i wkładamy na czubek każdego serniczka, posypujemy maczkiem tutti frutti i dekorujemy listkami świeżej mięty. Smacznego :)