Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.smaczne, szybkie do zrobienia ciasto maślane z dodatkiem zmielonych migdałów i startych na tarce jabłek. Zamiast zmielonych migdałów można dodać płatki chyba będzie nawet lepsze ale ja miałam tylko zmielone i takie dałam. Ciasto jest idealne do herbaty; miękkie i wilgotne czyli takie jak lubię...
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 187
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 198
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 187
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 198
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrami na puch.
Miksując dodajemy przestudzone roztopione masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zmielone migdały.
Dodajemy starte na dużej tarce jabłka. Na koniec należy delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (u mnie tortownica 20cm) Pieczemy około 50 min w 160st. do suchego patyczka. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.