Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miętowy tort na waflach"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
1. Masło stop, wystudź. Do foliowej torebki włóż wafle i dociskając je wałkiem do ciasta, bardzo drobno pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem.
Tortownicę posmaruj olejem. Spód wylep przygotowaną masą, schładzaj 30 minut. Jogurt utrzyj z cukrem, połącz z twarogiem i likierem. Żelatynę namocz w nie wielkiej ilości zimnej wody, kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Delikatnie połącz z masą jogurtowo-serową i rozsmaruj na spodzie z wafli. Schładzaj 4 godziny.
Czekoladę stop, połowę ufarbuj na zielono. Obie masy osobno rozsmaruj na półmiskach. Kiedy czekolada stwardnieje, łopatką zeskrob grube wiórki. Udekoruj nimi wierzch tortu.
Czas przygotowania: 25 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 315 kcal. Cena porcji: 1,80 złŹródło: Tina