Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie od razu po upieczeniu
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 136
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1205
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5446
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 136
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1205
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5446
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Składniki
Umieszczamy wszystkie składniki w misie i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę. Odkrawamy z niej część i wałkujemy do grubości około 4-5mm. Wykrawamy pierniki. Surowe pierniczki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 8 min( w piekarniku elektrycznym) Proponuję dostosować czas do swojego urządzenia. Udekoruj np. lukrem królewskim, przepis na blogu.
Z tej porcji otrzymałam około 50 pierniczków średniej wielkości. Pierniczki może wykrawać od razu na dociętym kawałku papieru do pieczenia, który później przeniesiesz na blachę.